2021-06-15 10:07:07• hírek • Szatmár.ro

Kovács Emil Lajos festményeiből nyílik kiállítás Kecskeméten

Fotó: A festőművész Facebook-oldala
Fotó: A festőművész Facebook-oldala

Kovács Emil Lajos szatmárnémeti festőművész újabb önálló tárlattal jelentkezik, melynek helyszíne ez alkalommal a magyarországi Kecskemét, azon belül is a Spaletta Étterem és Sörház lesz.

Az Itt vagyunk, támogatunk Egyesület által szervezett kiállítás megnyitójára június 17-én, 17 órakor (helyi idő szerint) kerül sor, a tárlatot megnyitja és a vendégeket köszönti dr. Szili Katalin, a határon túli autonómia ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott. A festő művei a csütörtöki megnyitót követően június 30-ig lesznek még megtekinthetőek.


Kovács Emil Lajos 1967-ben született Szatmárnémetiben, majd itt is végezte el a Művészeti Iskolát festészeti szakon. 1987-től a Szatmári Alkotóház tagja, majd 2001 és 2009 között ennek elnöke is volt. 2011-ben a Nagybányai Északi Egyetemen végzett festészet szakon. Festményeit nem csak a romániai, hanem a magyarországi közönség is megismerhette, hiszen mostanra számos határon túli, önálló és közös kiállítást tudhat a háta mögött. Több mint 30 éve foglalkozik festészettel, leginkább olajfestékekkel dolgozik, de nem idegen tőle az akvarell, tus, pasztell és az akril technika sem. Gazdag, változatos témákban alkot. Nagyon szereti a természetet, ez rendszerint visszaköszön képein is. A természetet a maga valóságában festi, a realizmus elemeinek használatával, vagy az impresszionizmus, a pillanatnyi benyomás gyors és eleven megragadásával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: